En önemli gündem maddesi haline gelen Corona salgınıyla birlikte video konferans uygulamaları ön plana çıkmaya başlamış durumda. Evden çalışmayı daha verimli hale getirebilmek için tercih edilen video konferans uygulamalarıyla sizler de işlerinizi en iyi şekilde tamamlayabilir ya da sevdiklerinizle sohbet edebilirsiniz. Peki video konferans uygulamaları arasında hangilerini kullanmalıyız?
Firmalar tarafından yaygın bir şekilde tercih edilen Zoom, standart video ve sesin yanı sıra çalışma ekipleriyle toplantı düzenlemek için idealdir. Ekran paylaşımı, grup mesajları atabilme ve kullandığınız bulut sisteminden seçtiğiniz dosyaları grupla paylaşabilme gibi imkanlar elde edebilirsiniz.
iOS ve Android uygulamaları bulunan Zoom’u isterseniz internet tarayıcısı üzerinden kullanabilirsiniz. Zoom kullanarak sadece bir tuşa bastığınız zaman toplantı başlatabilir, toplantı linkini arkadaşlarınızla paylaşarak onları da davet edebilirsiniz. Zoom aynı zamanda farklı türdeki eğlenceli etkinlikleri için de tercih edilenler arasında yer alır.
Hangouts Meet, firmalara kurumsal çözümler üretirken, Hangouts Chat ise arkadaşlarınızla bağlantı kurabilmenizi sağlar. Google, iş toplantıları yapmak isteyenler için Hangouts uygulamasını önerir.
Hangouts Meet kullanabilmek için G-Suite aboneliği elde etmelisiniz. Gelişmiş abonelik sistemi tek seferde 250 kişiye kadar bağlantı kurabilmenize imkan tanır. G-Suite ile entegre şekilde çalışan bu uygulama bütün takvim davetiyelerini doğrudan gelen kutunuza iletir.
Zoom gibi birebir görüşmeler için çok fazla tercih edilmeyen Google Hangouts, özellikle kalabalık toplantılar için birçok kişi tarafından ilgi görenler arasındadır.
Sevdiklerinizi aramak ve hızlıca aile toplantısı yapmak istiyorsanız sizler de FaceTime’ı tercih edebilirsiniz. Herhangi biriyle görüntülü konuşmak istediğiniz zaman o kişinin detay sayfasına girerek FaceTime butonuna tıklayabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde kullanılabilen FaceTime’ı isterseniz Mac’inizden veya iPad’inizden kullanabilirsiniz. Eğer Mac kullanıcısıysanız, Zoom ve Hangouts platformlarında olduğu gibi aramalarınızı kayıt altına alabilirsiniz.
32 kişiye kadar grup çağrısı yapabilirsiniz. Sosyalleşmek için son derece iyi özellikler sunan FaceTime ile yüzünüzü bir emoji olarak değiştirebilir ve eğlenceli özelliklerden yararlanarak sevdiklerinizle iletişim halinde kalabilirsiniz.
Microsoft’un sahip olduğu Skype son yıllarda ikinci plana atılanlar arasında. Fakat yine de azımsanmayacak kadar fazla kişi Skype’ı video konferansları için tercih eder. Görüntülü aramalara katılabilmek için Skype’ın telefon ya da bilgisayarınıza indirilmiş olması ve Skype hesabına sahip olunması gerekir.
Hesabı olmayan birini konuşmalara davet etmek için farklı yollar olsa da bu yolların tamamı zorlayıcıdır. Bu sebeple, mutlaka bir Skype hesabı edinilmesi tavsiye edilir. Oturum başı 4 saat uzunluk imkanı veren Skype, video toplantılarına 50 kişiyi davet edebilmenizi sağlar.
Houseparty genellikle gençler tarafından tercih edilir. Zoom uygulamasının aksine sosyalleşme ve sohbet tabanlı bir uygulama olarak ön plana çıkar. Sosyal ağ olarak görülen ve aynı anda en fazla 8 kişiyle sohbet edebileceğiniz en önemli video toplantı platformları arasındadır.
Arkadaşlarınızdan birisi uygulamayı açtığı zaman hemen sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Kimse çevrimiçi olmuyorsa partiyi başlatabilmek için arkadaşlarınıza bildirim gönderebilme imkanınız vardır.
Microsoft Teams, toplantı esnasında videonuzun arka planını aşamalı olarak kaldırabilmenizi sağlar. Bir aile üyesi içeri giriş yaptığı zaman toplantıdaki kişilerin dikkati dağılmaz. Bu özellik ile ön plana çıkan Microsoft Teams rakiplerine göre biraz daha az tercih edilenler arasındadır.
Ekran paylaşımı, ekran kayıtlarından dosya paylaşımı ve GIF, çıkartma gibi seçenekler sunan Microsoft Teams, tüm uygulamalara alternatif arayanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Eğer diğer uygulamalardan sıkıldıysanız ve yeni bir platform arıyorsanız Microsoft Teams’i deneyebilirsiniz.